مناقصه بزرگ در کشور برای کاهش هزینه و افزایش کیفیت برگزار شود-ما کشور را گران اداره میکنیم
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با تاکید بر احترامگذاری به قانون خواستار افزایش سرعت و کیفیت در انجام کارها از سوی دیوان محاسبات شد و گفت: مناقصه بزرگ در کشور برای کاهش هزینه و افزایش کیفیت برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، در سومین مجمع سالانه مدیران دیوان محاسبات کشور که در زیباکنار برگزار شد، رضا عبداللهی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: ما کشور را گران اداره میکنیم در حالی که لازم است هزینههای اداره کشور کاهش پیدا کند.
نماینده مردم ماهنشان در مجلس شورای اسلامی افزود: به عنوان مثال با یک حساب سرانگشتی برای نفت و گاز مشخص میشود که تولید روزانه کشور در این دو مورد ۵/۶ میلیون بشکه است که ارزش آن با قیمتهای امروزی بیش از ۲۴۰ میلیارد دلار خواهد شد، در حالی که بدون داشتن این دو کالا لازم بود ۶ هزار میلیارد دلار کالا و خدمات در کشور تولید شود که از این حیث ما را بعد از کشورهایی همچون آمریکا و چین و ژاپن قرار میداد.
وی ادامه داد: تنها ۱۰ درصد از سود این تولید معادل ۶۰۰ میلیارد دلار میشد که در اختیار بنگاههای تولیدی قرار داشت و نه حکومت و دولت.
وی با بیان اینکه نرخ مالیات بهصورت ثابت ۲۵ درصد است، گفت: اگر این نرخ را ۴۰ درصد فرض میکردیم، حدود ۲۴۰ میلیارد دلار میشد که اکنون این مبلغ به راحتی به اقتصاد کشور تزریق میشود.
عبداللهی، قیمت کالا و خدمات کشور را نسبت به دیگر کشورهای جهان را بالاتر و با کیفیت پایینتر خواند و گفت: به دلیل این موارد صادرات در کشور ما ناچیز و حدود ۴۰ تا ۴۵ میلیارد دلار است، در حالی که کشور ترکیه ۱۶۰ میلیارد دلار در سال درآمد دارد.
وی با تأکید بر ضرورت آسیبشناسی در این حوزه بیان کرد: چرا با وجود ۲۴۰ میلیارد دلار تزریق منابع نفت و گاز، کشور ما در چنین وضعیتی به سر میبرد و من علت اصلی آن را نبودن کار در دست اهل آن میدانم، زیرا اگر کار به اهل آن حرفه سپرده شود، این وضعیت تغییر میکند و موجب کاهش هزینه و افزایش سرعت میشود.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور با بیان اینکه در کشور ما کارها به کندی انجام میشود، در تعریف اهلیت گفت: اهلیت با کسانی است که بتواند در حوزه تولید کالا و خدمت ضمن کاهش هزینه، کیفیت و سرعت کار را ارتقا بدهند و اگر کشور بخواهد با عزت و غرور و سربلندی بماند مجبور است که چنین سیاستی را اتخاذ کند.
وی با بیان اینکه کشور ما در آستانه یک رقابت سنگین قرار دارد، در باره سند چشمانداز ۱۴۰۴ بیان کرد: رسیدن به این سند برای ما ضروری است و لازم است تغییراتی در اداره و سیاست کشور به وقوع بپیوندد و همگی در مسیر و راه درست حرکت کنیم.
عبداللهی، خواستار برگزاری یک مناقصه بزرگ در کشور شد و بیان کرد: همه کارها را در یک مناقصه بگذاریم و برندگان آن کسانی باشند که قیمت کمتر، کیفیت بهتر و سرعت بیشتر ارائه کنند تا این گونه نشود که اصل ۴۴ در کشور ذبح شود.
نماینده مردم ماهنشان در مجلس هشتم تأکید کرد: حاکمیت و دولت و مجلس، شرایط رقابت سالم را در کشور ایجاد کنند.
عبداللهی گفت: در ۳۰ سال گذشته ضریب بهرهوری سرمایه در کشور از ۶۵/۱ درصد به ۶۵/۰ درصد کاهش پیدا کرده است، در حالی که کشورهایی مانند کره و مالزی آن را یک درصد افزایش دادهاند و با این شرایط اگر تولید ناخالص کشور ۴۵۰ میلیارد دلار باشد، کم شدن یک واحد نیاز به افزایش ۵/۲ برابر تولید ناخالص دارد.
وی با مقایسه انجام کارها در سازوکار دولتی و بخش خصوصی گفت: در کشورهای دنیا چهار نوع مدل صرف بودجه وجود دارد که مدل (صرف بودجه دیگران برای استفاده دیگران) بدترین و بیکیفیتترین نوع است که هیچ گونه دلسوزی در آن وجود ندارد.
این نماینده مردم در مجلس هشتم با تأکید بر برگزاری مناقصه بزرگ در کشور برای کم کردن هزینه و بالا بردن کیفیت بیان کرد: علت گرانی و کیفیت پایین محصولات و کالا در کشور، عاملیت و دخالت بیش از حد دولت است که اگر حضورش را کم کند، کار دیوان محاسبات کشور نیز کم خواهد شد.
عبدالهی، همچنین خواستار احترامگذاری به قانون در کشور شد و تصریح کرد: نقدهای فراوانی در کشور وجود دارد، در حالی که قانون بد را هم باید به خوبی اجرا کرد تا کارها پیش رود و حتی اگر از قانون خاصی راضی نیستیم باید با ارائه طرح و لایحه آن را اصلاح کنیم.
وی گفت: نمیتوان به بهانههای مختلف از قانون رد شد و آن را کنار گذاشت و لازم است دور زدن قانون به یک ضدارزش در کشور تبدیل شود و قانونشکنی به صورت امری زشت و قبیح جلوه کند.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، درباره رسیدگی مجلس به اصلاح قانون دیوان محاسبات گفت: دیوان محاسبات کشور وظیفه خطیر تدوین قانون برنامه و بودجه را برعهده گرفت که اکنون آماده شده است
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 22,ژانویه,2025